Forbud mot naturpreparater

Ifølge Aftenposten er en rekke naturpreparater trukket ut av salg i helsekostbutikkene fordi de faktisk virker. men disse preparatene er heller ikke til salgs i apotekene, som konsentrerer seg om syntetiske preparater fra den farmasøytiske industrien.

Flere av de nå forbudte preparatene er fortsatt legale i Sverige, og det har dermed oppstått en spesiell form for «svenskehandel» rundt naturlige legemidler.

Et spesielt grotesk eksempel på tankegangen hos norske myndigheter finner vi når vi sidestiller forbudet mot det naturlige søtstoffet stevia, med den nylige totale frikjennelsen av det syntetiske søtstoffet aspartame.

Nå er det vel kjent at aspartame bare ble godkjent av helsemyndighetene i USA etter en del svært tvilsomme dyreforsøk, der blant annet forsøksdyr forsvant og dukket opp igjen.

Enda mere graverende er det at gjentatte anklager om betydelige helseskader, herunder kreft, fra aspartame ikke har ført til hverken forbud eller advarsel på leskedrikker som Coca Cola der dette produktet brukes.

Men så står da også noen av verdens største og mektigste næringsmiddel- og medisinfirmaer bak aspartame, mens det ikke er like store kommersielle interesser bak markedsføringen av stevia.

I Coca Cola jubler de over norske myndigheters holdning, det burde være faresignal nok. Som forbrukere bør vi kanskje heller gråte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: