Fremskrittsparodien

Det var en oppsiktsvekkende helomvending Fremskrittspartiet kom med for noen uker siden, da partiet plutselig erklærte at det var de som var de sanne forkjemperne for reduserte klimautslipp. Ja, faktisk hadde de nærmest patent på utslippsreduksjoner, slik at de kunne hevde at Arbeiderpartiets radikale klimapolitikk var et grovt tjuveri fra FRPs program.

I Trondheim Bystyre stemte riktignok ikke FRP (og Demokraten Svein Ottto Nilsen) sammen med alle de andre partiene for det omforente forslaget til ny klimapolitikk, men de stemte iallfall for et mindre vidtgående forslag.

For oss om har politisk hukommelse som går mere enn tre måneder tilbake i tid, er dette en dramatisk helomvending. FRP har jo i de meste bisarre ordelag avvist at det overhodet foregår noen klimaendring, og iallfall at vi mennesker kan ha noe som helst ansvar for det.

Men nå begynner ting å falle på plass igjen. Siv Jensen har erklært hva hun mener med en radikal klimapolitikk. Rett nok er det nødvendig å redusere utslippene av klimagasser, men det kan umulig – fra FRPs synspunkt – være nødvendig for oss hardt prøvede nordmenn å redusere våre utslipp på hjemmebane. Vi har jo oljepenger !

La oss først bli søkkrike på å selge fossile brenstoffer til andre land, så kan vi etterpå betale dem for å redusere utslippene av klimagasser. Alle kuttene som skal godskrives Noregs konto kan skje i utlandet.

Dersom FRPs velgere er villige til å svelge dette, er de akkurat så dumme som vi har trodd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: