Levende jord ?

Vi må forutsette at Al Gore og de øvrige initiativtakerne til gårsdagens maratonkonsert hadde de beste hensikter. Vi kan tilmed gå ut fra at bevisstheten om klimaproblemer er økt blant deltakerne så vel som blant tilskuerne. Det er likevel vanskelig å tro at resultatene av arrangementet når i nærheten av mediaoppmerksomheten, eller at de samlede utslipp av klimagasser som følge av Live Earth er redusert med like mye som bidraget fra de deltakende superstjernenes flyreiser.

Budskapene som flimret over skjermen er allerede vel kjent for et europeisk publikum;
* gjenvinn emballasje,
* bruk sparepærer,
* la bilen stå minst én dag i uka.

Det er mulig at slike budskap er nye og radikale i USA, men i så fall hjelper det ikke å presentere dem bare én gang på denne måten. Enhver reklamekonsulent vil kunne fortelle at slike budskap til forbrukeren må gjentas gang etter gang for å gli inn.

Den som klikker seg inn på nettstedet liveearth.org blir stilt overfor ei liste på fem slike tiltak. Som et sjette alternativ kan man klikke seg videre til et klimaløfte som iallfall begynner å nærme seg alvoret i spørsmålet. Her er det første punktet å arbeide for at eget land skal forplikte seg til utslippskutt på 90 % (for utviklede land) og 50% på verdensbasis – men uten en klar tidsramme.

Hadde dette kravet vært hovedbudskapet fra konsertene, i stedet for «installering av minst fire lavenergipærer» kunne arrangementet kanskje levd opp til hypen.

Kanskje.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: