Trengselsavgift

Senterpartimannen Erik Lahnstein fra Samferdselsdepartementet er misfornøyd med at ingen norske byer vil innføre trengselsavgift slik de har i f. eks. Stockholm og London. Det er en misnøye jeg kan forstå. Det er åpenbart at biltrafikken i byene ikke synker av seg selv. Det må brukes både pisk og gulrot – gulrøtter til kollektivtrafikken og pisk mot bilistene. Her i Trondheim gikk en gruppe partier, deriblant både Senterpartiet og De Grønne tidligere i år sammen om å kreve en ny trondheimspakke –Trondheimspakke II – som skulle inkludere innkreving av bompenger for å finansiere blant annet kollektivtrafikk og sykkelveier samt et par ukontroversielle veiprosjekter. Det er altså ikke sant som Lahnstein hevder at ingen lokalpolitikere støtter tanken om bompenger. Sant nok omfattet ikke fellesforslaget vårt fra Trondheim den spesielle varianten av bomavgifter som kalles rushtidsavgift eller trengselsavgift, men det er vel prinsippet om at bilistene skal betale som er poenget her, og ikke den spesielle utformingen.

Men det er og blir et tankekors at så a mange partier nå står fram i grønne klær foran valgkampen, når antrekket i den politiske hverdag er helt annerledes. Det hører jo med til historien om det tverrpolitiske samarbeidet om Trondheimspakke II at Senterpartiet til syvende og sist brøt med de øvrige deltakerne, fordi partiet mente det ikke var innbakt nok veiinvesteringer i fellesforslaget.

Senterpartiets bekymring for kollektivtilbudet er nok i virkeligheten langt mindre enn partiets bekymring for dårlige tilbud til bilistene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: