Karlsøyfestivalen

Etter langhelg på Karlsøy er det litt forvirrende å komme tilbake til Trondheim og valgkampen. men det er jo Trondheim som er normal og Karlsøy som er spesiell, ikke minst under festivalen.

Karlsøy i Troms er ikke bare en legende og en sangtekst, men et levende lokalsamfunn med en spesiell sammensetning. Det er ikke slik at idealene fra hippietida har overlevd uforandret – de har naturligvis utviklet seg – men de er fortsatt i live. Og den festivalen som arrangeres på Karlsøy hvert år i august er spesiell av mange grunner.

For det første blir alt arbeidet gjort av frivillige. Det er ingen ansatte funksjonærer. For det andre er skillet mellom artister og publikum nesten umerkelig. Riktignok finnes det et eget lite hus der artistene kan slappe av , men fasilitetene er ikke mye forskjellige dem den vanlige publikummer har til rådighet. Men for det tredje, og kanskje aller viktigst, har Karlsøyfestivalen en politisk målsetting som er nedfelt i et manifest.

I en tid da ideologier og klare meninger framstår som avlegs, er det forfriskende å komme til et sted, et samfunn, som tar sine overbevisninger på alvor. Ingen artister blir invistert til Karlsøyfestivalen bare på grunnlag av sin popularitet. Her er ingen store kjente navn som skal trekke massene. Og et stort antall besøkende er slett ikke noe mål. Faktisk drøftes det hva man kan gjøre for å slippe å få så mange gjester, og å skjerpe den politiske profilen.

For Karlsøyfestivalen er ikke bare musikk. Her er det seminarer, utstillinger og mye annet som foregår, alt innafor rammene av den klare, men likevel vidåpne, politiske målsettinga. Festivalen er et sted å samle krefter og inspirasjon. Riktignok var jeg trøtt etter fire dager med musikk og diskusjoner, men det gjorde godt. Det gjorde veldig godt. Jeg tror sannelig jeg tar meg en tur neste år også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: