Dahle og Quisling

Lederen for Rød Valgallianse (nå Raudt!), Torstein Dahle, er frisk i kjeften, men setter ikke pris på å få like frisk kjeft tilbake.

Dahle hevdet nylig, etter at en norsk elitesoldat ble drept i Afghanistan, at afghanerne er i sin fulle rett når de angriper norske soldater som inngår i NATOs okkupasjonssstyrker. Dette ble ikke like godt mottatt overalt. I Fremskrittspartiets avis Fremskritt ble det pekt på at ingen annen norsk politiker har støttet angrep på norske soldater siden Quislings tid. I en artikkel i Dagens Næringsliv forsvarer så Dahle seg ved å hevde at det alltid er lovlig å forsvare seg mot okkupasjon.

Dette argumentet er så unyansert at det ligger på gymnasiastnivå. Det kunne – for eksempel – vært brukt til å forsvare angrep på de allierte styrkene i Tyskland etter annen verdenskrig. Jeg går ut fra at selv ikke RV, unnskyld Raudt!, ville støttet nazistiske partisaner i den situasjonen?

Men man kan jo aldri vite. Lista over blodige undertrykkere som har funnet støtte i AKP/RV og Raudt er lang som et vondt århundre. For tida er jo partiet ikke bare fulle av sympati for Taliban og andre voldsglade afghanere, men også for det de karakteriserer som «den legitime væpna motstanden i Irak». Det faktum at de irakiske fanatikerne dreper sine egne landsmenn i tusentall reduserer åpenbart ikke denne støtten. De  er jo motstandere av den amerikanske hovedfienden.

Et annet poeng er at marxistleninistene aldri har lagt fingrene i mellom når det gjelder grove karakteristikker av sine meningsmotstandere. Jeg har selv offentlig blitt karakterisert som fascist av framtredende ml-ere. Det virker derfor litt søkt at Dahle skal ta sånn på vei når sterke ord festes til ham selv.

Quisling administrerte et brutalt regime, men det nådde aldri en slik bestialitet som de gruppene Dahle støtter i Irak. Kanskje han rett og slett burde være smigret over sammenlikningen med Quisling ?

Reklamer

3 kommentarer (+add yours?)

 1. Hallvard
  aug 30, 2007 @ 19:26:17

  BETTER DEAD(HEAD) THAN RED

 2. Henrik Johnsen
  nov 06, 2007 @ 18:02:58

  I Afghanistanspørsmålet mener jeg det er Mohammed Karzai som fortjener betegnelsen. Mannen arbeidet for oljeselskapet Unocal, der han forhandla med Taliban helt fram til litt etter 11. september, da CIA sendte ham til Afghanistan, iscenesatte en farse av et «valg,» og innsatte ham som leder av en marionettregjering bestående av krigsherrer og narkobaroner (NATO-Norge og USA sine gode venner ra åttitallet).

  Livskvaliteten i Afghanistan har bare gått nedover siden CIA/USA begynte å sponse alskens «mujahedinere» i kampen mot sosialistregjeringa i Kabul på syttitallet. Noen som fortsatt husker Najibullahs sekulære regjering? Idag kjemper norske soldater for et regime som har innført dødsstraff for å forlate Islam og som har sendt kvinnene hjem på kjøkkenet i burkha. NATO, peace, democracy and freedom siegt am allen Fronten!

 3. Jan Bojer Vindheim
  nov 06, 2007 @ 18:15:35

  Når var det Karzai dømte noen til døden for å ha forlatt islam? Det er vel heller taliban som står for den slags overgrep. Men de er vel, etter din vurdering, iallfall ikke «quislinger», så da er det vel greiitt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: