Grønne ideer aksepteres

Ideer som Miljøpartiet De Grønne tidligere har vært aleine om blir nå presentert av andre partier. Dette er svært gledelig fordi det viser en økende aksept for våre ideer. Det som er mindre gledelig er at ideene i mange tilfeller presenteres av folk som hverken tror på dem eller ønsker å sette dem ut i livet.Partier som nå går inn for slike tiltak som bruk av biogass som drivstoff eller panteordninger for burgerbokser, presenter ofte tiltakene løsrevet fra et helhetlig økologisk syn, eller enda verre: de kan mistenkes for å bruke slike forslag som velgeråte nå under valgkampen, for så å glemme dem igjen etter valget. Enkelte endrer tilmed standpunkt under valgkampen, for så å gå tilbake til sine tidligere holdninger når valget er over.

Ta nå bare Senterpartiet i Trondheim. SP har tidligere kjempet mot å opprette en stilling som klimarådgiver i kommuneadministrasjonen, men framstår nå som en ivrig miljøforkjemper, med forslag om kompostering av våtorganisk avfall (som partiet tidligere var mot) og vern av Torgårdsletta mot utbygging (en utbygging partiet for få måneder siden stemte for).

Men dette er jo bare ett eksempel, jeg kunne nevnt mange flere både fra Trondheim og fra andre steder – og andre land for den saks skyld. Jeg skulle ønske at norske velgere ved årets valg klarte å se bak valgløftene og stemme på et parti som konsekventhar fremmet grønne verdier i hele sin levetid, og som garantert kommer til å kjempe for de samme verdiene etter at velgerne har sagt sitt.

Jeg ønsker med andre ord at velgerne stemmer på Miljøpartiet De Grønne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: