Bush i Irak

President George W Bush har beæret utvalgte irakere og amerikanske soldater med sitt nærvær i den sunniarabiske Anbarprovinsen igår. Han kunne fortelle at det ikke kommer på tale å trekke tilbake amerikanske tropper annet enn fra oppnådd «suksess og styrke». Videre kunne han fortelle sitt hjemmepublikum at de amerikanske styrkene slåss i Irak for å hindre at krigen kommer til Amerika. Dette er et interessant punkt.

Osama bin Laden har uttalt at Irak er et viktig sted å møte den amerikanske imperialismen, og mange vestlige raddiser ser  på Irak som et sted der amerikansk hegemoni kan utfordres. Jo lenger vi kan holde amerikanerne i Irak, jo mindre skade får de gjort andre steder, sa en framtredende marxist-leninist til meg.

Det som derimot er fraværende fra amerikanernes, så vel som fra deres motstanderes, vurderinger er hensynet til innbyggerne på slagmarken – irakerne.

Mens store deler av Irak ligger i ruiner og blodet strømmer i gatene, fortsetter George Bush og hans fiender å slåss for sine opphøyde idealer. Forfatteren Arthur Koestler skreiv under inntrykk av Stalin og Hitler noe slikt som dette:

Velsignet den tyrann som bare slåss for egen fordeler, han gjør begrenset skade. Den tyrann som slåss for et ideal derimot, han kan gjøre skade helt uten begrensninger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: