Forbud mot klasebomber

Det er sannelig bra at presset om forbud mot klasebomber trappes opp av Jodie Williams og andre modige mennesker som for ti år siden fikk igjennom det internasjonale forbudet mot landminer. Ved siden av landminer er udetonerte klasebomber et av de styggeste minnene som ligger igjen etter en krig. Både miner og klasebomber rammer barn spesielt. Under fjorårets krig i Libanon slapp israelerne store mengder klasevåpen- Mange av disse ligger fortsatt udetonert i det libanesiske landskapet, som en trussel mot dyr og mennesker.

Det er selsvagt ikke bare i Libanon det ligger klasebomber mange andre land er også fulle av dem. Moderne krigføring er basert på slike våpen. Norge har en stygg historie på dette området som produsent av miner og klasevåpen og av deler til dem. Den «rødgrønne» regjeringa har lovet å iarbeide for et internasjonalt forbud mot klasevåpen og å holde det norske oljefondets investeringer vekk fra firmaer som produserer slik styggedom.

Og i disse dager foregår det en internasjonal konferanse i Oslo om hvordan vi kan fjerne iallfall disse våpnene. Et forbud mot krig er ikke hverken realistisk eller gjennomførbart. Et forbud mot de styggeste og mest hensynløse krigsmidlene er i det minste et skritt i riktig retning. Et internasjonalt forbud mot klasevåpen, på linje med det forbudet vi fikk mot landminer for ti år siden er et mål verdt å kjempe for.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: