Hagas hykleri

Da SP-leder Aslaug Haga ble utvnevnt til oljeminister for få uker siden, var hun snar til å opprette kontakten med miljøorganisasjonene. Det så da også ut til at hun fra miljøvernerene ble møtt med en velvilje den rød»grønne» regjeringen forøvrig hadde mistet. Det var den gangen. Men med nye planer om forsert oljeutvinning i sårbare havområder har hun nå klart å forspille denne godviljen.

I forrige uke inviterte oljeministeren lystne oljeselskaper til å foreslå nye områder for leiteboring i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet. En samlet miljøbevegelse protesterte heftig mot disse planene, og pekte blant annet på at dette står i motsetning til regjeringas erklærte mål om å redusere avhengigheten av fossile energikilder.

NU-leder Bård Lehn diskuterte tidligere idag dette med oljeminister Haga på NRK. Greitt nok at hun forsvarer sin og regjering sin politikk, det er tross alt jobben hennes, men argumentasjonen går likevel over alle støvleskaft når ministeren med glatt ansikt hevder at det er av hensyn til verdens fattige hun ønsker å øke utvinninga av olje fra Nordsjøen. Det er virkelig ikke de fattige som kommer til å svi av den oljen hun ivrer sånn etter å få pumpet opp.

Energiproblemene i verdens fattige land kan – som Haga ganske sikkert er klar over – raskere og langt mere effektivt imøtekommes ved utvikling av solvarme og andre fornybare energikilder. Men en slik satsing vil nok ikke polstre den norsk statskassa i sammne grad som oljepumping i Nordsjøen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: