100% turist

Indiaoppholdet mitt går raskt mot slutten, og det siste stoppestedet på turen er Mussoorie, en britisk ferieby noen mil nord for Dehra Dun. mussoorie

Stigningen på disse milene er ca. 1500 meter, som alltid opp skarpe hårnålsvinger og klimaet er merkbart kjøligere enn nede på sletta. Det er kjølig om kvelden og ikke ubehagelig varmt om dagen, og det var jo nettopp derfor britene ville hit om sommeren – for å unnslippe den drepende varmen (igår ble det meldt om 44 varmegrader i Delhi …)

Her er fornøyelsesparker og suvenirbutikker i hopetall. Bodene står tettere enn på Nordre om sommeren – og selger mye av de samme varene. Et lite tilfang av strikka luer og vanter viser at vi ikke er i Delhi.

Mussoorie er er en spesiell indisk by. Alt er bygd opp for å tilfredsstille britene, og tjener idag til å tilfredsstille både indiske og utenlandske turister. Her er tre store kirker på sentrale steder og to store moskeer, men ingen stor og sentral mandir for hinduene.

Mange folk i Uttarkhand har mongolske trekk, de er i slekt med tibetanere og nepalesere like mye som med folk fra slettelandet. Det er likevel ikke noen tvil om at Garwhal er hinduland – alle andre steder enn i Mussoorie. Det er jo i Garwhal de viktige pilgrimsentrene knyttte til Ganga og Yamuna ligger. Mange tar en rundtur som omfattter Yamunotri, Gangotri, Badrinath og Kedarnath. Derfor møtte jeg mange pilgrimer i Gangesdalen, men ingen her i Mussoorie. Her går det i softis og softdrink og annen familiehygge.

For å utforske turistlivet og forberede hjemkomsten til Norge hadde jeg i meg både alkohol og kjøtt for første gang under dette indiaoppholdet. Skal man være turist så skal man være turist !

Reklamer

3 kommentarer (+add yours?)

 1. Trackback: Gravskrift over tamilenes død « Goredom breathes
 2. Ingvill
  apr 28, 2009 @ 19:47:40

  Høres ut som du har hatt en flott tur 🙂

 3. Karin
  apr 29, 2009 @ 12:58:40

  Høres jo kjempeflott ut:-) Velkommen hjem igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: