Politisk høstjakt

MDG tilbyr næringsrik politikk i en utarmet valgkamp.

MDG tilbyr næringsrik politikk i en utarmet valgkamp.

Vi Grønne har brukt sommeren godt, og har klart å etablere MDG som et reelt alternativ ved høsten valg. Det bør derfor ikke komme som en overraskelse at de etablerte partiene slår tilbake. Som Ingrid Skjøtskift påpeker i Adresseavisen har vi selv lagt opp til dette ved å utfordre dem på en rekke punkter

For noen dager siden ble vi angrepet av Høyres Nikolai Astrup i Dagens Næringsliv for å være urealistiske og venstrevridde. Den første dagen i august kunne vi finne angrep på MDG i minst tre aviser; I Klassekampen får vi kjeft fra «Nei til EU» for ikke å være tydelige motstandere av EU og NATO, i Adresseavisen får vi kjeft av SVs varaordfører for å svikte «venstresida» og i Aftenposten grilles Hanna Marcussen på en lang rekke punkter under overskriften «De Grønne vil utrede offenlig hasjsalg».

Noen av våre aktive medlemmer har blitt forbauset over disse angrepene, andre har blitt fornærmet, spesielt over den inkvisitoriske tonen Aftenpostens journalist har. Men vi ville jo ha likt det dersom andre partier hadde blitt utsatt for like nærgående spørsmål. Det er ingen grunn til å mislike  en slik  anledning  til å forklare vår politikk.

Vi skal være glade for at vi blir angrepet. Kvasse angrep og nærgående spørsmål viser at vi blir tatt på alvor, og holder oppmerksomheten mot vårt alternativ.

Det et godt tegn for oss at siste langside i årets valgkamp åpner med angrep på De Grønne. Det gir oss enda flere gode muligheter til å vise hva vi står for. Det gjelder å fortsette arbeidet, slik Harald Nissen og Svein Hammer gjør med sin kronikk i Adressa idag. Kritikken må inspirere oss til enda bedre innsats.

Dette blir gøy, folkens! De Grønne ligger bedre an enn noen gang tidligere, og om få uker kan vi være inne på Stortinget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: