Blokkpolitikkens avgrunner

blokkpolitikken må fortsette MDGs økende oppslutning på meningsmålingene har økt interessen for det grønne alternativet. Det er derfor mange som er nysgjerrige på vår politikk. Noen ringer, eller legger beskjed på Facebook, og mange kommer innom valgbua eller andre steder der De Grønne viser seg fram. De fleste ber oss utdype politikken på områder de er spesielt interessert i, men mange er også ute etter å finne noe å angripe oss for.

De fleste angrepene – og mange av de interesserte spørsmålene – dreier seg om regjeringsspørsmålet. SV og Rødt angriper oss for ikke å gi forhånds-støtte til en ny rød-grønn regjering. Venstre angriper oss for ikke å støtte en framtidig Høyre-ledet regjering.

De Grønnes holdning er klar: vi lover oss ikke bort til noen før vi ser medgiften. Vi kan bare støtte en regjering som har vilje til å avvikle oljevirksomheten innen 20 år, og ellers legge grunnlaget for et framtidig lavutslipps-samfunn. Vi har invitert Venstre, SV og Kristelig Folkeparti til å gå sammen med oss i en grønn blokk, for å fremme disse krava, men ingen har foreløpig akseptert invitasjonen.

Istedet har vi blitt møtt med en kronikk Der Trine Skei-Grande og Bård Vegar Solhjell sammen fraråder velgerne å stemme på De Grønne. Etter å ha oppgitt å lokke oss med på noen av sine konkurrerende lag, har de to, som framstiller seg som motpoler i politikken, nå gått sammen om å anbefale hverandre framfor MDG.

Det interessante med dette selvskuddet er naturligvis at det er så avslørende. For Venstre og SV er det åpenbart viktigere å videreføre den gamle blokkpolitikken enn å oppnå sine erklærte mål, det være seg innen miljø og klima eller på andre områder. Det er sannelig på tide med fornyelse i partifloraen på Stortinget.

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Inge Ås
    aug 10, 2013 @ 21:30:54

    Å sikre at vi har flere mindre partier på Stortinget slik at vi ikke får en flertallsregjering kan være med på å skape et åpnere demokrati. Da må sakene opp i Stortinget og forskjellige mindretall kan komme til ordet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: