Bare miljø?

coutn yourmoneyEt fast innslag i kritikken mot De Grønne er anklagen om at vi «bare har én sak», nemlig «miljøsaken».  En slik anklage er nok atskillig mere avslørende for de  som fremmer den, enn for partiet som man ønsker å ramme.

Nå er det selvfølgelig slik at Regjering,  Storting og andre organer har skilt ut miljø i egne avdelinger: Miljøverndepartementet, Energi og miljøkomiteen, Fylkesmannens miljøavdeling osv. osv. Dette kan være en god ordning for byråkratisk saksbehandling, men  det er en dårlig ordning når vi skal orientere oss i virkeligheten.

For miljøet er ikke noe der ute som vi mennesker kan leike oss med slik vi måtte ønske. Miljøet er  den naturen vi mennesker inngår i, den absolutt nødvendige forutsetningen for at vi i det hele tatt eksisterer. Derfor er det en alvorlig misforståelse at tro at miljø- og naturvern kan vente til vi har gjort oss ferdige med andre og viktigere spørsmål. Ingen spørsmål kan være viktigere enn å sikre de nødvendige betingelsene for at mennesker og andre skapninger skal kunne leve godt på denne planeten, idag og i framtida.

Vi kan ikke eksistere uten at naturen forsyner vår legemer med oksygen og annen næring. Det er derfor avgjørende for ethvert menneskelig samfunn at miljøets bærekraft respekteres.  Alt det andre er underordnet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: