Løsning i Elgeseter gate

I lang tid har de politiske partiene i Trondheim Bystyre ført en skyttergravskrig om det framtidige kjøremønsteret for metrobussen i Elgeseter gate. I siste bystyremøte klarte imidlertid Miljøpartiet De Grønne å bryte den fastlåste situasjonen og mobilisere et flertall for et kompromiss. Varaordfører Ola Lund Renolen la nemlig fram et forslag som løser mange av de problemene som har ligget til grunn for uenigheten.

Det nye forslaget kalles parallell-stilt trasé; det vil si at kollektivtrafikken får to felt på den ene siden av gata, mens annen motorisert trafikk får to felt på den andre siden av gata. Et slikt system praktiseres allerede mange steder i verden, både for skinnegående trafikk og for buss, for eksempel i den tyske byen Darmstadt.

Parallellstilt trasé vil føre til færre konflikter mellom de ulike trafikantgruppene enn de to tidligere hovedforslagene; henholdsvis sidestilt og midtstilt. Spesielt i det kritiske området ved Prinsen Kinosenter vil denne løsningen sikre en grei og oversiktlig løsning for bilister og syklister, så vel som god framføring av kollektivtrafikken i begge retninger. Også i begge ender – i Kongens gate og i Holtermannsveien fram til Sluppen – vil dette være en god løsning som krever færre inngrep en de to tidligere forslagene.

Parallellstilt trase vil gi gode og oversiktlige løsninger i kryssene  ved Lerkendal og ved Samfundet, og  som bonus kan vi også bevare de truede jugendgårdene i Elgeseter gate.

Det er ingen grunn til å tro at innføring av parallellstilte kollektivfelt vil gi større omkostninger enn det vi får med sidestilt eller midtstilt løsning. Det er beklagelig at flere av bystyrets partier er mer opptatt av å forsvare sine skyttergraver enn av å finne en brukbar løsning, men når rådmannens vurdering kommer på bordet håper vi også disse vil innse elegansen i Renolens forslag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: