Sturgeon snubla i transideologien.

Debatten om transkvinnen Isla Bryson tvang Nicola Sturgeon til å gå av.

Når Skottlands førsteminister, og leder for det skotske nasjonalistpartiet SNP, Nicola Sturgeon, nå velger å gå av er det én hovedårsak: hun har  akseptert for mye av  transideologien.

Den direkte årsaken er hennes uttalelser om to seksualforbrytere, som hevder å være kvinner og dermed ha rett til å sone i kvinnefengsel. Sturgeon har hyppig forsvart mantraet «Transwomen are women»,  som innebærer at det ikke skal stilles kritiske spørsmål til menn som hevder å være kvinner. For få uker siden  presset hun i det skotske parlamentet igjennom en lov som gjør det svært lett å «skifte kjønn», til tross for at mer en 60 % av skottene er imot den.

Men det var da Adam Graham, etter å ha blitt dømt for to grove voldtekter, erklærte seg som kvinne og skiftet navn til Isla Bryson, at problemene for Sturgeon begynte. Graham er hverken juridisk eller biologisk kvinne, men i transideologiens verden er det grunnleggende at  «transkvinner er kvinner» så snart de sier det selv. 

Det skotske fengselsvesenet, som har fått instruks om å rette seg etter transideologien, ville   sette  Graham, eller rettere Bryson (det er transfobisk å bruk hans mannsnavn), i et kvinnefengsel, men tanken om å låse en voldelig seksualforbryter inn blant sårbare kvinner utløste  en mediestorm. Sturgeon erklærte derfor at både Graham og en annen sex-dømt transkvinne  ikke skulle plasseres i kvinnefengsel likevel.  

Med dette hadde Sturgeon undergravd sin egen påstand om at transkvinner alltid og uten unntak skal bekreftes og behandles som kvinner.  I intervjuer som fulgte klarte hun ikke svare på spørsmålet om Graham/Bryson var kvinne eller mann. Hun forsøkte seg med at hen var en «falsk transkvinne», og undergravde derved ytterligere den grunnleggende teorien om at menn som hevder å være kvinner alltid skal bli trodd. 

Nicola Sturgeons fall er nok et tegn på at ubetinget støtte  til  transideologiens absurditeter ikke   er en sikker vei til politisk suksess.   

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trix Scherjon
    feb 15, 2023 @ 13:52:42

    Hei, Hei, Transideologien er et interessant fenomen og verdt en grundig diskusjon. Det har ført til kraftige politiske konsekvenser i Scotland for tilhengerne av en absolutt etterfølging av mantraet «en transkvinne ER en kvinne» om hen sier det. Det får meg til å tenke at de alle ideologier som etterleves konsekvent, uten å stille spørsmål hva gjennomføringen medfører for samfunnet, er ganske håpløse/farlige politiske prosjekter. Vennlig hilsen, Trix Scherjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: