Jan Bojer Vindheim

oksvoll

Jeg ble født i 1945 og vokste opp i Oslo; der jeg gikk på folkeskole på Lambertseter, realskole på Holtet og gymnas på Sæter (Nordstrand Høiere Skole) – inntil jeg fikk nok.

I 1970 var jeg med å starte Arbeidskollektivet i Hjelms gate 3 i Oslo, der Gateavisa ble til. Store deler av 1970-åra bodde jeg på Karlsøy i Troms, melket kyr og redigerte bladet Vannbæreren.

I 1978 flyttet jeg til Trondheim og syslet noen år med å drive Regnbueforlaget.

Fra 1991 til 2015 representerte jeg Miljøpartiet De Grønne i Trondheim Bystyre. Fra oktober 2015 var jeg gruppeleder for De Grønne på Fylkestinget i Sør-Trøndelag,  Etter valget i 2019 er jeg medlem av kulturkomiteen i  det sammenslåtte Trøndelag

Som internasjonalt engasjert har jeg en rekke ganger besøkt de kurdiske områdene i Irak, og skriver mye om kurdisk politikk og kultur. Spesielt er jeg interessert i ikke-muslimske religioner blant kurdere, som jesidier og yaresanier. Jeg er også sterkt interessert i indisk kultur og  politikk, har besøkt India gjentatte  ganger, og deltatt i sadhuenes religiøse seremonier. Videre har jeg  vært styremedlem i foreningen Vennskap Trondheim Keren som holder kontakt med folk i den eritreiske byen Keren.

Av miljørelaterte verv har jeg  blant annet vært styreleder for Trondheim Bilkollektiv og  leder for Trondheim og Omegn Lokallag av Fortidsminneforeningen.  I 2007  var  jeg omsider blitt student, og fikk  en mastergrad i religionsvitenskap på NTNU, med avhandlingen Ufomyter og teosofi.

I yngre år skreiv jeg lyrikk og fikk utgitt en del diktsamlinger.  Disse ble i 2017 samlet i ett bind under tittelen «Fuglene synger med nebbet mitt».    Jeg har også begått faglitteratur, blant annet Inn i Hampen Vestens Mysterier   og Kurdistan stiger fram.  Bøkene gis nå ut på det revitaliserte  Regnbueforlaget

Andre jern jeg har i ilden finner du ut om på nettstedet Vindheimgarnet.

Du kan også følge meg på Twitter: @vindheim

epost: jan (at) vindheim.net 

telefon: 97 65 98 32

%d bloggere liker dette: