Jan Bojer Vindheim

oksvollJeg ble født i 1945 og vokste opp i Oslo; der jeg gikk på folkeskole på Lambertseter, realskole på Holtet og gymnas på Sæter (Nordstrand Høiere Skole) – inntil jeg fikk nok.

I 1970 var jeg med å starte Gateavisa. Store deler av 1970-åra bodde jeg på Karlsøy i Troms, melket kyr og redigerte bladet Vannbæreren.

I 1978 flyttet jeg til Trondheim og syslet noen år med å drive Regnbueforlaget.

Fra 1991 til 2015 representerte jeg Miljøpartiet De Grønne i Trondheim Bystyre. Fra oktober 2015 er jeg gruppeleder for De Grønne på Fylkestinget i Sør-Trøndelag.

Som internasjonalt engasjert har jeg en rekke ganger besøkt de kurdiske områdene i Irak, og skriver mye om kurdisk politikk og kultur. Jeg er også sterkt interessert i indisk kultur og  politikk og har besøkt  India gjentatte  ganger. Videre har jeg  vært styremedlem i foreningen Vennskap Trondheim Keren som holder kontakt med folk i den eritreiske byen Keren.

Av miljørelaterte verv var jeg fra 2009 til 2013  styreleder forTrondheim Bilkollektiv og ble våren 2015 valgt til leder for Trondheim og Omegn Lokallag av Fortidsminneforeningen.

I yngre år skreiv jeg lyrikk og fikk utgitt en del diktsamlinger. Jeg har også begått faglitteratur, blant annet Inn i Hampen og Vestens Mysterier. I 2007 fikk jeg en mastergrad i religionsvitenskap på NTNU, med avhandlingen Ufomyter og teosofi.

Andre jern jeg har i ilden finner du ut om på nettstedet Vindheimgarnet.

Du kan også følge meg på Twitter: @vindheim

epost: jan (at) vindheim.net 

telefon: 97 65 98 32

Reklamer
%d bloggere like this: