Ingen grunn til å deppe for MdG

MdG er nå etablert over hele landet

Mange mdgere sørger over valgresultatet, der vi gikk sterkt tilbake fra forrige lokalvalg. Men intet tre vokser inn i himmelen, og vi har faktisk  gjennomført  det  nest beste lokalvalget i partiets historie.  MdG er etablert som en maktfaktor i de store byene,  vi er representert i de fleste fylkesting og tilstede også i mange små og mellomstore kommuner.   Mest å beklage er at vi har mistet representasjon mange steder der vi bare hadde ett mandat.

Så fikk vi altså støtte fra  færre velgere enn ved  jubelvalget for fire år siden. Jeg hadde håpet på bedre resultater men er ikke overrasket. Det et er naturligvis sant at både politikk og personer har medvirket til dette resultatet, men jeg synes ikke  vi skal  leite etter syndebukker i ledelsen, eller klage over manglende fokus på en eller flere   hjertesaker 

Partiets nedgang  ble  forsterket av  en kraftig høyrebølge. Den førte til færre stemmer, ikke bare for  MdG, men for hele venstresida i politikken: AP, SP, Rødt og også SV.   

Nå gjelder det å ikke løpe etter velgerne, men holde fast på politikk som tar de økologiske utfordringene på alvor. En politikk som sier nei til grenseløs vekst på en liten planet, selv om det betyr redusert kjøpekraft og lavere forbruk  for den norske befolkning. 

MdG s politikk må overskride den tradisjonelle blokkpolitikken, men vi må slett ikke glemme rettferdig fordeling og sosial utjevning. Det kan nok være aktuelt å samarbeide med Høyre noen steder, men det er vel sannsynlig at de som vil ha en  høyreorientert miljøpolitikk heller stemmer på partiet Venstre.   Raddisene går til SV eller Rødt hvis de tviler på MdGs plassering i det politiske spekteret.

Men ikke bli deprimert. MdG har vist at vi har en rolle å spille i norsk politikk.

Legg igjen en kommentar